Το σχόλιο Μητσοτάκη για την πρώτη επικοινωνία του με τον Μπάιντεν

Το σχόλιο Μητσοτάκη για την πρώτη επικοινωνία του με τον Μπάιντεν

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ώρα Ελλάδος. Για το περιεχόμενο της πρώτης συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται αργότερα ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αυτή είναι η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Να αναφέρουμε ότι πριν από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής και την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τζο Μπάιντεν απέστειλε μήνυμα με αφορμή την 25η Μαρτίου.

Το σχόλιο Μητσοτάκη

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχα μία θερμή και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι