Βραβευμένη από υπουργό η φερόμενη εγκέφαλος του κυκλώματος εφοριακών – Διάλογοι “φωτιά”

Το "τεφτέρι" των επίορκων εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας – Βραβευμένη από υπουργό η φερόμενη εγκέφαλος

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Το σημειωματάριο που βρέθηκε στο γραφείο της, φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες, της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, εξετάζεται εξονυχιστικά από τις Αρχές.

Στις σελίδες του αναγράφονται χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονται από 250 έως 11.000 ευρώ. Οι ημερομηνίες που καταγράφονται στο «τεφτέρι» καλύπτουν διάστημα από το 2020 έως τον Μάιο του 2024.

Παράλληλα, στο σημειωματάριο φαίνεται να αναγράφονται τα ονόματα, όπως αυτά της «Λίνας», του λογιστή από το Επιμελητήριο, ενός 50χρονου υπαλλήλου της ΔΟΥ και ενός ακόμη ατόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα προσέγγιζε κυρίως πρόσωπα που είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, ζητώντας χρήματα για να… λυθούν οι υποθέσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, δεκαεπτά άτομα κι επιχειρήσεις υπέκυψαν σε πιέσεις, εκβιασμούς κι «εξυπηρετήσεις». Μόνο σε αυτό το τρίμηνο, η οργάνωση φέρεται να καρπώθηκε πάνω από 95.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 88.000 ευρώ σε μετρητά.

Μάλιστα την διευθύντρια της ΔΟΥ μάλιστα και “εγκέφαλο” της οργάνωσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχαν βραβεύσει με τιμητική πλακέτα, στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης και η Βουλευτής Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη.

Την ίδια στιγμή, νέες συνομιλίες «φωτιά» μεταξύ των της ομάδας των επτά που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αλλά και έξι ακόμα ατόμων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται μέσα στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξιχνίασαν την υπόθεση, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σε μια ακόμη συνομιλία πρωταγωνιστές είναι η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ με τον 62χρονο λογιστή και στενό συνεργάτης της ο οποίος έχει κι αυτός συλληφθεί.

Λογιστής: Άκου η θείτσα από την Αθήνα.
Διευθύντρια: Τίποτα θα φάνε πούπουλο για αρχή και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα.
Λογιστής: Ναι η θείτσα. Προσωρινό ένα εκατομμύριο βγάλε . Τα γαϊδούρια ρε, μου ήρθανε κάτω τους εξήγησα της διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με τα παιδιά τη Δ.Ο.Υ ελεγκτές τώρα, δώστε παρουσία να υπάρχει μια επαφή ότι δεν αδιαφορείτε, δεν έχετε πει τίποτα θα σας μπουμπουνίσουν. Κι από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα.
Διευθύντρια: Σου έχει ξανά τύχει;
Λογιστής: Όχι δεν μου έχει τύχει ξανά αυτό το πράγμα.
Διευθύντρια: Είδες;
Λογιστής: Αν είναι δυνατόν φαντάσου τι βρομόσκυλα είναι.

Σημαντικό ρόλο όμως στην ομάδα των επτά συλληφθέντων έπαιζε και μια 67χρονη υπάλληλος της εφορίας η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έβγαινε στη σύνταξη. Η γυναίκα αυτή φαίνεται να συμμετείχε σε πολλές… χρηματικές συναλλαγές, ενώ συνομιλούσε με πολλούς λογιστές προκειμένου όπως φαίνεται να διεκπεραιώσει υποθέσεις που ήθελαν… σπρώξιμο.

Υπάλληλος: Ε να σου πω αγορίνα μου γλυκιά, έχω συνεννοηθεί γιατί αυτό περνάει από έλεγχο, αυτά τα 550 περνάνε από έλεγχο συνεννοήθηκα το πρωί, ήρθε πάνω.
Λογιστής: Ναι
Υπάλληλος: Τον πήρε πάνω η προϊσταμένη και τους είπε να κάνει( ακατάληπτη λέξη), είναι αυτή που θα σπρώξει, σε ότι αφορά τον έλεγχο.
Λογιστής: Ναι
Υπάλληλος: Το κατάλαβες Α….;
Λογιστής: Ναι
Υπάλληλος: Άρα δεν ανακατεύεις καθόλου κανέναν, εντάξει;

Σε άλλη συνομιλία της η υπάλληλος συνομιλεί με έναν άλλο 55χρονο λογιστή, το όνομα του οποίου υπάρχει στη δικογραφία. Αναφέρονται στη διευθύντρια και λένε ότι το θύμα δεν θα περάσει…καλά.

Λογιστής: Θα σε πάρει τηλέφωνο να κλείσετε ραντεβού να τα πείτε όλα τα δεδομένα πως, τι και τα λοιπά.
Υπάλληλος: Έτσι
Λογιστής: Θα τον χορέψεις στον ταψί, ότι πρέπει
Υπάλληλος: Εεεεε εντάξει έγινε

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία με λογιστή η 67χρονη υπάλληλος, ζητάει τα χρήματα που πρέπει να πάρουν οι εμπλεκόμενοι που διαμεσολάβησαν για να τελειώσει η υπόθεση.

Λογιστής: Θέλω την πληρωμή, θα μου την κάνεις σήμερα;
Υπάλληλος: Θα ανέβω τώρα πάνω.
Λογιστής: Ρε συ ανέβα τελειώνει ο έλεγχος. Τελειώνει ο έλεγχος.
Υπάλληλος: Δεν ξέρω τι θα κάνεις, δεν ξέρω που είσαι, φεύγεις και έρχεσαι. Εγώ θέλω να σε τελειώσει σήμερα.
Λογιστής: Καθάρισε με να τελειώνω κι εγώ ρε συ.
Υπάλληλος: Άκουσε με άκουσε με. Εγώ θα κοιτάξω να στο καθαρίσω. Αυτός από πάνω γκρινιάζει.
Λογιστής: Ποιος;
Υπάλληλος: Ο μα@@@@@@@@@ης, ο π@@@@@ς. Εν τω μεταξύ θα πάρουμε και υπογραφή από τον Τ…. Πρόσεξε αυτά που σου λέω τώρα.
Λογιστής: Ναι
Υπαλληλος: Έχω τον Τ…., έχω εντάξει την προϊσταμένη, το υπόλοιπο το ξέρεις από δω πέρα ένα ψιλάκι για να μην στείλω χαρτί κάτω. Τι μπορείς να κάνεις;
Λογιστής: Ρε Λ…. μου, τελείωσε μου το και θα τα πούμε από κοντά.
Υπάλληλος: Αύριο φέρνεις τα πέντε και τα υπόλοιπα της και πέντε να δώσουμε στους κυρίους που υπέγραψαν. Εγώ τώρα διώχνω.
Λογιστής: Διώξτα για να πληρωθώ αύριο να φέρω τα λεφτά.

Σε μια άλλη συνομιλία η συγκεκριμένη υπάλληλος μιλάει με τη διεκπεραιώτρια που έχει κι αυτή συλληφθεί και αναφέρονται σε χρηματικό ποσό 3000 ευρώ που μοιράστηκαν οι δύο τους μαζί με τη διευθύντρια ως προκαταβολή για να καθαρίσουν όπως φαίνεται συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπάλληλος: Τι της έστειλες; Στην Ε…
Διεκπεραιώτρια: Στην δικιά μας;
Υπάλληλος: Ναι στη δικιά μας
Διεκπεραιώτρια: Μου λέει πάρε μια προκαταβολή. Και μου δώσε μου λέει που μόλις είναι καλά κατεβαίνει η γυναίκα και δίνει τα υπόλοιπα, απλά μην νομίζεις μου λέει ότι σε κορόιδεψα.
Υπάλληλος: Σώπασε πουλάκι μου. Εσύ τι έκανες για σένα;
Διεκπεραιώτρια: Άκου μου έδωσε τρία και πήρα το ένα εγώ κι έφερα τα άλλα δύο.
Υπάλληλος: Όχι καλά έκανες. Θα σε έβρισκα στην Αμάρυνθο να στα φέρω δεν υπήρχε περίπτωση, εγώ ένα, ένα κάτι της, πόσα πήρε η Ε…; Εσύ πήγες;
Διεκπεραιώτρια: Μου είπε έλα πάνω να φωνάξουμε και τη Λίνα και της λέω δεν είμαι καλά, παίρνω εγώ το ένα, πάρτε εσείς το άλλο από ένα και μετά λέω τα βρίσκουμε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι