Το τουρκικό HÜRJET άνοιξε τα φτερά του στον κόσμο

Το τουρκικό HÜRJET άνοιξε τα φτερά του στον κόσμο

Το HÜRJET, το πρώτο εθνικό εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος της Τουρκίας, άνοιξε τα φτερά του προς τον κόσμο. Με τη συμφωνία που υπογράφηκε με το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας, ανοίγει ο δρόμος για το HÜRJET τόσο προς το ΝΑΤΟ όσο και προς άλλες χώρες του κόσμου.

Το HÜRJET, που κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία Α.Ε. (TUSAŞ), πρόκειται να αποκτήσει διεθνή διάσταση με τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Ισπανία, ανοίγοντας τον δρόμο για εξαγωγές.

Η υποδομή παραγωγής θα γίνει στην Ισπανία

Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της TUSAŞ, της Airbus και του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας, προβλέπεται η δυνατότητα πώλησης του HÜRJET στην Ισπανία και η κοινή παραγωγή της σχετικής υποδομής στη χώρα αυτή.

Ο Γενικός Διευθυντής της TUSAŞ, Μεχμέτ Ντεμιρόγλου, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο ανάμεσα στα βήματα που σκοπεύουμε να κάνουμε στο πλαίσιο του έργου HÜRJET. Με τη συμφωνία αυτή καθορίζουμε αμοιβαία ποια είδη συνεργασίας θα υπάρξουν στον βιομηχανικό τομέα, ποια προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν στη διαμόρφωση του HÜRJET για την Ισπανία και με ποιες εταιρείες θα συνεργαστούμε. Έτσι κάνουμε το πρώτο βήμα της νέας διαδικασίας».

«Από τη πλευρά της TUSAŞ και της Τουρκίας, αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του επιπέδου. Διότι πρόκειται για την παραχώρηση σε χρήση ενός εκπαιδευτικού jet που παράγεται στην Τουρκία σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς και την εγκατάσταση κάποιων υποσυστημάτων του εκεί, σε συνεργασία με εμάς».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με τη συμφωνία θα επιταχυνθούν οι τεχνικές εργασίες των εταιρειών και συνέχισε:

«Μέχρι τώρα, η εγκατάσταση των υποσυστημάτων του HÜRJET γινόταν στην Τουρκία, αλλά τώρα θα γίνει στην Ισπανία. Είναι μια πολύ σημαντική και υψηλού δυναμικού συμφωνία για εμάς. Αν το πετύχουμε, θα ανοίξουν πολλές άλλες πόρτες. Όχι μόνο για το ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι αυτή η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλες χώρες του κόσμου τόσο για εκπαιδευτικούς σκοπούς όσο και ως ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος.”

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx