Το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη βίζα μιας εβδομάδας για δέκα ελληνικά νησιά

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη βίζα μιας εβδομάδας για δέκα ελληνικά νησιά

O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε δηλώσεις για την ολιγοήμερη βίζα που θα χορηγείται σε Τούρκους πολίτες προκειμένου να επισκέπτονται για διακοπές τα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Οντζού Κεσελί, ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε την βίζα, μιας μόνο εισόδου με ισχύ 7 ημερών, για του Τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε 10 ελληνικά νησιά. Αναφερόταν στην ουσία στην εφαρμογή του κατόπιν της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας κατά την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Κετσελί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έλληνες πολιτικοί μας ενημέρωσαν, κατά την επίσκεψη του κ. Προέδρου μας στην Αθήνα, ότι η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε την εφαρμογή βίζας μίας μόνο εισόδου με ισχύ επτά ημερών, κατά την είσοδο, για τους πολίτες μας για τα τουριστικά ταξίδια που θα κάνουν σε δέκα ελληνικά νησιά και ότι ετοιμάζεται σχετικός κανονισμός. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

»Το θέμα αυτό τύγχανε επεξεργασίας εδώ και καιρό. Για τα νησιά που θα συμπεριληφθούν στην εφαρμογή, συνεχίζονται οι επαφές μας με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές, όπως ο τελωνειακός έλεγχος και ο έλεγχος διαβατηρίων, προκειμένου οι Τούρκοι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την είσοδο και την έξοδο από τα νησιά», καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι