Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για την Κύπρο και για την “πατρίδα μας σε θάλασσα και αέρα”

Σε "μεταφορά ελληνικών F-16 στην Ουκρανία" αναφέρεται το Newsweek – Tί λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ

Αναφορά στο Κυπριακό και έκκληση για συνετή και λογική λύση έκανε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δια του εκπροσώπου του, αρχιπλοιάρχου Ζεκί Ακτούρκ.

Στην τακτική δημοσιγραφική ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπός του, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτουρκ είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να υπηρετούν με επιτυχία στο Αζερμπαϊτζάν, στη Λιβύη, στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κατάρ, στη Σομαλία και στην Κύπρο, και «να συμβάλλουν σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα». Πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας, γιατί η Κύπρος αποτελεί εθνικό μας ζήτημα».

Συμπλήρωσε ότι «είναι ουσιαστική για εμάς η επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους, γιατί αυτά αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά τους».

«Καλούμε -συνέχισε ο Ζεκί Ακτούρκ- τα μέρη να κινηθούν προς μια συνετή και λογική λύση που να είναι σύμφωνη με την ιστορική και την τρέχουσα πραγματικότητα, αντί για το ξεπερασμένο, προκλητικό status quo που επικρατεί».

Ενημέρωσε επίσης για ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία από τις 15 έως τις 17 Απριλίου -θα γίνουν με αμερικανικά αεροσκάφη συνοδευόμενα από τουρκικά F-16. Αναφέρθηκε και στο τουρκικό ναρκαλιευτικό πλοίο TCG AMASRA που κατέπλευσε στον Πειραιά στο πλαίσιο της αποστολής της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας 2 του ΝΑΤΟ για την Αντιμετώπιση της απειλής των Ναρκών. Κατέληξε ότι ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει με αποφασιστικότητα και επιμονή και να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας σε θάλασσα και αέρα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι