Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Κυριάκου Βελοπουλου, αρχηγού της “Ελληνικής Λύσης”, λόγω ανάρτησης ψευδών ειδήσεων. Στο προφίλ του αναγράφεται: «Ανασταλμένος λογαριασμός» με την υποσημείωση ότι «το Twitter, θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες».

Το μητρώο του είναι βεβαρημένο με τις κηραλοιφές που διαφήμιζε για τον κορονοϊό, με την ψευδή “είδηση” ότι η οικογένεια Φύσσα είχε λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ όταν αυτή δεν είχε καν υποβάλει αγωγή και με αναρτήσεις τρομολαγνικών φωτογραφιών από ΜΕΘ ξένων κρατών.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Βελόπουλου κάνει λόγο για λογοκρισία καταγγέλλοντας ότι τα social media λειτουργούν αντιδημοκρατικά: «Δυστυχώς, μια ημέρα εορτής για την Ορθοδοξία, η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Βελόπουλος, δέχονται επίθεση. Την ίδια στιγμή που ακόμα και ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διατηρεί λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο ανενόχλητος, το Twitter ανέστειλε την λειτουργία του λογαριασμού των ανακοινώσεων της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου της, Κυριάκου Βελόπουλου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποδίδει την απενεργοποίηση του λογαριασμού του στο γεγονός ότι «αποκάλυψε τις απάτες με τις ανεμογεννήτριες και τις ΑΠΕ, τις πυρκαγιές, τους παράνομους μετανάστες, αλλά και στις συνεχείς αναφορές του σε θέματα που το σύστημα προσπαθεί επιμελώς να αποκρύπτει».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι