Το βελγικό Κοινοβούλιο επικρίνει την τουρκική παρέμβαση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο ρόλος της Τουρκίας στη σύγκρουση του Ναγκόρνο- Καραμπάχ απασχόλησε το βελγικό Κοινοβούλιο, που πέρασε ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Τουρκία να σταματήσει να παρεμβαίνει στρατιωτικά. Το ψήφισμα επισημαίνει την ανάγκη για επανέναρξη των διπλωματικών προσπαθειών της Γαλλίας και των ΗΠΑ για αναζήτηση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην περιοχή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας La Libre, από τη ψηφοφορία απείχε το γαλλόφωνο Εργατικό Κόμμα PTB. Το ψήφισμα απορρίπτει την επίσημη εκδοχή του Μπακού, σύμφωνα με το οποίο οι πολεμικές συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου λόγω εισβολής των Αρμενίων και καταδικάζεται η επανέναρξη των εχθροπραξιών από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η «στρατιωτική επιθετικότητα που έχει τη στήριξη των τουρκικών Αρχών και ξένων μισθοφόρων».

Παράλληλα, ζητείται η ανάληψη δράσης από την Ομάδα του Μινσκ, “του μόνου διεθνούς εξουσιοδοτημένου Σώματος για διευκόλυνση διαπραγματεύσεων με στόχο μία συνολική και βιώσιμη λύση στο θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Επιπλέον στην ίδια συνεδρίαση απερρίφθη πρόταση του Peter De Roover, βουλευτή του φλαμανδικού εθνικιστικού N-VA για σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την αυτοανακηρυχθείσα “Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx