Το Βρετανικό Μουσείο ψάχνει διευθυντή και δίνει 18.000 ευρώ το μήνα

Το Βρετανικό Μουσείο ψάχνει διευθυντή και δίνει 18.000  ευρώ το μήνα

Το Βρετανικό Μουσείο αναζητεί νέο διευθυντή μετά την παραίτηση του Σερ Μαρκ Τζοουνς, που χρεώθηκε την κλοπή χιλιάδων αντικειμένων από την ελληνική και ρωμαϊκή συλλογή του μουσείου

Νέο διευθυντή με απολαβές 215.841 λίρες το χρόνο (ή 18.000 ευρώ το μήνα) αναζητεί το Βρετανικό Μουσείου, του οποίου ο πρώην διευθυντής παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο της απώλειας χιλιάδων μικροαντικειμένων από την ελληνική και ρωμαϊκή συλλογή που είχε στις αποθήκες του χωρίς καν να τα έχει καταγράψει.

Όπως αναφέρει το Μουσείο, ο διευθυντής «θα προΐσταται χιλίων εργαζομένων, με αποστολή να φέρει θετική αλλαγή στο ίδρυμα». Την αγγελία προλογίζει ο ίδιος ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζόρτζ Όσμπορν αναγνωρίζοντας ότι το 2023 ήταν μία δύσκολη χρονιά.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για το Βρετανικό Μουσείο. Μπήκαμε στο μικροσκόπιο μετά την αποκάλυψη ότι κλάπηκαν μια σειρά από αντικείμενά από τη συλλογή μας. Καθώς όμως μπαίνουμε στο 2024, το μουσείο αισθάνεται εντούτοις εξαιρετικά ισχυρό και έτοιμο για αλλαγές: μετά τις κλοπές, επί της θητείας του Sir Mark Jones, ξεκινήσαμε ένα έργο για την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της συλλογής.

»Αυτό είναι κάτι που κανένα άλλο μουσείο του μεγέθους μας δεν έχει επιτύχει ακόμη και θα καταστήσει τη συλλογή μας μία από τις πιο επισκέψιμες, πιο προσιτές και καλύτερα ερευνημένες στον κόσμο», υποστηρίζει. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 26 Ιανουαρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι