Τον Ιούνιο θα παραλάβουμε F-16, λένε οι Ουκρανοί – Δεν αποκαλύπτουν ποιος τα δίνει

Economist : Τα τουρκικά όπλα απέδειξαν την αξία τους

Το Κίεβο αναμένει να παραλάβει τα πρώτα του μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τους δυτικούς συμμάχους του τον Ιούνιο-Ιούλιο, φέρεται να δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη ουκρανική στρατιωτική πηγή στο βρετανικό έντυπο Evening Standard.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να αντιμετωπίσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας. Η πηγή δεν ανέφερε ποια χώρα θα προμηθεύσει τα αεροσκάφη, αλλά μέχρι στιγμής, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν αορίστως δεσμευτεί να στείλουν F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

Ο Ιλιά Γιεβλάς, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ορισμένοι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους για να πιλοτάρουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx