Τον Ιούνιο ξεκινά η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στο ΤΕΙ Λάρισας, πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε πως η δίκη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Λάρισα σε χώρο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα στο ΤΕΙ της πόλης και πως σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη η αίθουσα πρόκειται να κατασκευαστεί μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

«Μόλις περατωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, τις επόμενες ημέρες, η υπόθεση θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ακροατήριο. Τον Ιούνιο θα αρχίσει η δίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να βρεθεί αίθουσα να γίνει στην Λάρισα η δίκη. Ο Περιφερειάρχης μου τηλεφώνησε, μού είπε για το αίτημα του εισαγγελέα και χρηματοδοτούμε εμείς άμεσα την Περιφέρεια η οποία ετοιμάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες της ώστε μέσα σε 1,5 μήνα να είναι έτοιμη η διαμόρφωση του χώρου που θα εξυπηρετήσει τους δικαστές, τους κατηγορουμένους, τους δικηγόρους όλων των πλευρών συν το ακροατήριο για την υπόθεση των Τεμπών».

«Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες και έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ μια επίθεση εναντίον των δικαστών που ασχολούνται με το θέμα της ανάκρισης του δυστυχήματος των Τεμπών. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο γιατί μέσα σε έναν χρόνο μία πάρα πολύ δύσκολη ανάκριση ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από την ανάκριση αυτή έχουν καταστεί κατηγορούμενα 31 άτομα» υποστήριξε ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx