Τώρα που “μίλησε” η Μέρκελ, έκανε δηλώσεις υπέρ του Μακρόν και ο Ιταλός

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε γραπτή παρέμβασή του μέσω Twitter, καταδίκασε την φραστική επίθεση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός έγραψε:

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Ερντογάν απευθυνόμενος στον πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν την θετική ατζέντα την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προάγει με την Τουρκία αλλά, αντιθέτως, απομακρύνουν τις λύσεις. Πλήρης αλληλεγγύη στον Εμανουέλ Μακρόν».

Η ιστορία αυτή όμως ξεκίνησε προ τριημέρου, όταν ο Ερντογάν είπε ότι ο Μακρόν “πρέπει να κοιταχτεί σε ψυχίατρο”, οπότε ακολούθησε η απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρέσβη που είχε ορίσει στην Άγκυρα. Μόλις σήμερα το μεσημέρι όμως πήρε θέση  για το ζήτημα η Γερμανία μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας. Και η Ιταλία, που ακολουθεί μια ηπίως φιλοτουρκική πολιτική,  κόντεψε να αφήσει 4 μέρες να παρέλθουν για να μην φανεί ότι έβγαλε ανακοίνωση μόλις έβγαλε ανακοίνωση το Βερολίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τη φρασεολογία του Ερντογάν από χτες το μεσημέρι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version