“Τώρα θα της το κάψω” – Πέντε χρόνια φυλακή σε 18χρονη που έκαψε το σπίτι αντίζηλης της

“Τώρα θα της το κάψω” – Πέντε χρόνια φυλακή σε 18χρονη που έκαψε το σπίτι αντίζηλης της

Εμπρησμός από ερωτική αντιζηλία κινδύνευσε να μετατραπεί σε τραγωδία.

Μια 20χρονη που προ διετίας συνόδευσε μια φίλη της και έβαλαν μαζί φωτιά στο σπίτι τρίτης φίλης τους, καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη. Τα δύο κορίτσια ήταν σχεδόν συνομίληκα, αλλά η μια ήταν τότε 17 ετών και θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ η άλλη ήταν ήδη 18 ετών και έγινε σήμερα η δίκη της στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης. Από τη φωτιά κινδύνευσαν τότε η θεία του “στόχου” και η 9χρονη ανιψιά της που κοιμούνταν σε άλλο όροφο, καθώς οι δύο δράστιδες είχαν ελέγξει αν υπήρχε άνθρωπος στο διαμέρισμα της αντιζήλου, αλλά δεν είχαν σκεφτεί ότι μπορεί κάποιος να έμενε στον επάνω όροφο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου του 2021, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου μια παρέα εφήβων και νεαρών διασκέδαζαν σε μπαράκι. Ήταν όλοι πιωμένοι όταν αποφάσισαν να επιστρέψουν σπίτια τους και τότε η 17χρονη θύμωσε επειδή “το αγόρι της” πήρε στη μοτοσικλέτα του την αντίζηλό της και έφυγαν. Προηγουμένως ο νεαρός φλέρταρε (κατά τη γνώμη της 17χρονης) με την άλλη κοπέλα. Η τελευταία αποχώρησε με τη μοτοσυκλέτα του φίλου της 17χρονης και οι δύο φίλες διερωτούνταν αν ο νεαρός θα την πήγαινε στο σπίτι της. Όταν είδαν ότι στο σπίτι της νεαρής δεν ήταν κανείς, έκριναν ότι το αγόρι της 17χρονης είχε πάρει τη φίλη τους στο δικό τους σπίτι και ότι “η φίλη της την πρόδωσε”. Τα δύο κορίτσια, όταν χτύπησαν την πόρτα και δεν τους άνοιξε κάνεις, πήγαν σε κοντινό κατάστημα ψιλικών από όπου προμηθεύτηκαν δύο μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα. Στη συνέχεια έξαλλη η 17χρονη πήδηξε τα κάγκελα για να βάλει φωτιά και η 18χρονη της έδωσε αναπτήρα, αν και όπως απολογήθηκε, δεν συμφωνούσε με όσα έκανε “η μικρή”.

Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κινδύνευσαν η θεία του θύματος και η ανήλικη αδελφή της που, τότε, ήταν μόλις 9 ετών. Θεία και ανιψιά κοιμουνταν στον επάνω όροφο και αντιλήφθηκαν τον καπνό να εισέρχεται στο διαμέρισμά τους. «Άρπαξα την ανιψιά μου και προσπάθησα να βγω στο μπαλκόνι όμως δεν έβλεπα τίποτα από τον καπνό. Δεν μπορούσαμε να βγούμε από την κεντρική είσοδο γιατί υπήρχαν φλόγες και δεν βλέπαμε τίποτα. Ο πρώτος όροφος καιγόταν. Ένας γείτονας φώναζε “φωτιά”. Καταφέραμε και βγήκαμε από πίσω, πηδήξαμε από το μπαλκόνι και καταλήξαμε στο δρόμο για να γλιτώσουμε», είπε η θεία.

Η 18χρονη που το σπίτι της έγινε στόχος του εμπρησμού, κατέθεσε ότι όταν συνέβησαν όλα αυτά, εκείνην την είχε πάρει ο ύπνος στο σπίτι του νεαρού. «Ήμουν μεθυσμένη, μιλήσαμε λίγο με τον…,, κάναμε ένα τσιγάρο και με πήρε ο ύπνος στον καναπέ. Άνοιξα τα μάτια μου το πρωί και είδα αστυνομικούς. Το σπίτι είναι του πατέρα μου, είναι διώροφο. Επάνω κοιμόταν η αδελφή μου η οποία είναι 9 ετών και η θεία μου. Όταν μπήκα στο περιπολικό μου είπαν για μια πυρκαγιά στο σπίτι. Φαντάστηκα ότι θα κάηκε κάποιο έπιπλο, δεν ήξερα τι είχε γίνει. Κάηκαν τα μετάλλια που είχα από το τον αθλητισμό, ρούχα, πράγματα αξίας. Άκουσα ότι τη φωτιά την έβαλε η κατηγορούμενη με μια ακόμα επειδή κοιμήθηκα στο σπίτι του παιδιού. Εξαφανίστηκαν όλοι την επόμενη ημέρα», είπε.

«Διανυκτέρευσα στο σπίτι του αγοριού επειδή ήμουν πολύ μεθυσμένη και με πήρε ο ύπνος εκεί πέρα. Δεν μου είχαν πει ότι στην παραλία με κοιτούσε και ότι κατά τη γνώμη τους με φλέρταρε. Εγώ πήγα εκεί και σε μισή ώρα κοιμήθηκα, δε κάναμε τίποτα άλλο. Δε θυμάμαι αν μου έστελναν μηνύματα οι κατηγορούμενες όταν ήμουν εκεί, ήμουν λιώμα. Όταν ξύπνησα, βρήκα μηνύματα στο κινητό μου. “Μην κάνεις το λάθος και βγεις έξω”, έλεγε το ένα και θυμάμαι ότι μου έστελναν κάτι κατεβατά προσβλητικά. “Θα σου σπάσω το σπίτι, ό,τι έχεις και δεν έχεις”, έγραφαν. Αυτά όμως τα είδα την άλλη μέρα», είπε η νεαρή.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη, που κι αυτή ήταν μόλις 18 ετών τότε, παραδέχθηκε την εμπλοκή της στον εμπρησμό, όπως υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό ρόλο και ότι το μόνο που έκανε ήταν να συνοδεύσει την ανήλικη στο μίνι-μάρκετ και να της δώσει τον αναπτήρα, αλλά για να ανάψει τσιγάρο και όχι για να κάψει το σπίτι. «Όταν φτάσαμε στο σπίτι, χτυπούσε την πόρτα, χτυπούσε τα παράθυρα και έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα. Ήθελε να κάνει φασαρία, δεν άνοιξε κάνεις. Μου είπε να πάμε στο μίνι μάρκετ. Στο μαγαζί μπήκε και άρχισε να ψάχνει, είπε στην υπάλληλο ότι θέλει οινόπνευμα. Παίρναμε πολλές φορές οινόπνευμα και βάζαμε σε χυμό και αναψυκτικό γιατί δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε αλκοόλ, οπότε δεν σκέφτηκα ότι το ήθελε ήταν για να βάλει φωτιά. Μόλις βγήκαμε από το μίνι μάρκετ μού είχε ζητήσει αναπτήρα για να κάνει τσιγάρο και τον κράτησε.

»Η απόσταση από το σπίτι ήταν περίπου 500-600 μέτρα. Δε μου μιλούσε  καθόλου στο δρόμο, ήταν σαν να μην υπήρχα. Ήταν χάλια από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Φτάσαμε σπίτι της κοπέλας, ξέραμε ότι έμενε εκεί. Όταν κατάλαβα τι θα έκανε, φώναζα, την παρακαλούσα, τη ρώτησα “γιατί πηδάς τα κάγκελα” και έλεγε “θα δεις τι θα κάνω”. Ανέβηκε στα κεραμίδια και μπήκε μέσα, κρατούσε δύο μπουκάλια οινόπνευμα. Εγώ έμεινα κάτω και φώναζα.  “Τώρα θα της το κάψω”, είπε. Εγώ φώναζα “μη κάνεις τίποτα, κατέβα κάτω”. Είχα καταναλώσει αλκοόλ, είχα κάνει κόκα, δεν καταλάβαινα. Ήταν ξεκάθαρα για ερωτική ζήλια, εγώ δεν είχα σχέση». Στην απολογία της η κατηγορούμενη ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και τον πατέρα του θύματος. «Φταίω, δυστυχώς, γιατί της έδωσα τον αναπτήρα», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι