Τόσα μέτρα, και μολύνθηκε το 100% των τροφίμων γηροκομείου!

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Θετικοί διαγνώσθηκαν στον κορονοϊό όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή των Ιωαννίνων. Συνολικά 56 γέροντες και γερόντισσες φιλοξενούνται εκεί και βγήκαν όλοι θετικοί…

Θετικά βγήκαν επισης τα τεστ για τα 2/3 των εργαζομένων. Πολλοί ηλικιωμένοι διακομίσθηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας, ενώ, όπως έγινε χθες γνωστό, για την υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα κατόπιν αιτήματος του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό. Απο εκεί και πέρα, πελάγωσαν. «Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να μας βοηθήσουν» ανέφερε, μιλώντας στο epiruspost.gr, o ιδιοκτήτης του γηροκομείου.

Μέχρι το μεσημέρι, και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, οι ηλικιωμένοι διακομίζονταν και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Όσοι χωράνε… Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα οκτώ κλίνες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι