Total: Αποχωρεί από τις έρευνες στην Κρήτη

TotalEnergies: Αποχωρεί από τις έρευνες σε Δυτική και Νοτιοδυτική Κρήτη

Αποχωρεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η γαλλική «TotalEnergies» από τις δύο περιοχές έρευνας στη Δυτική και Νοτιοδυτική Κρήτη. Η εταιρεία μάλιστα ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές και τους εταίρους της γι΄ αυτή της την απόφαση. «Μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στην «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks)», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η εταιρία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία ενημέρωσε τις αρχές και τους εταίρους της για αυτήν την απόφαση. Eπίσης αναφέρει ότι «η TotalEnergies παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Η TotalEnergies συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η γαλλική TotalEnergies συμμετείχε μαζί με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια στην ερευνητική Κοινοπραξία στις συγκεκριμένες περιοχές. Η αποχώρηση της TotalEnergies έρχεται λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ερευνητικού προγράμματος της κοινοπραξίας στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις της Κρήτης. Αυτό λήγει τον Οκτώβριο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι