Τουρίστριες σκαρφάλωσαν σε ιστορικό άγαλμα στη Φλωρεντία, προσποιούμενες ερωτικές πράξεις

Τουρίστριες σκαρφάλωσαν σε ιστορικό άγαλμα στη Φλωρεντία, προσποιούμενες ερωτικές πράξεις

Μια τουρίστρια προκάλεσε οργή στη Φλωρεντία, γιατί ανέβηκε επάνω στο ιστορικό άγαλμα του Βάκχου (αντίγραφο έργου του 1560 μ.Χ.) και παρίστανε ότι συνουσιάζεται με αυτό.

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το αυθεντικό άγαλμα μεταφέρθηκε το 2006 στο Μουσείο της πόλης, αν και η ουσία για το σεβασμό προς τον πολιτισμό δεν αλλάζει, είτε οι τουρίστριες ήξεραν πως πρόκειται για αντίγραφο είτε όχι. Εξάλλου το άγαλμα έχει στηθεί πάνω σε αυθεντικό αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι που ονομάζεται «del Centauro», στο οποίο οι τουρίστριες έπρεπε να σκαρφαλώσουν για να φτάσουν στο “στόχο” τους.

Δεν έγινε γνωστή η εθνικότητά τους. Σύμφωνα με φήμες είναι Αμερικανίδες. Η μια απαθανατίστηκε να σκαρφαλώνει στον Βάκχο του Τζαμπολόνια στο Borgo San Jacopo της Φλωρεντίας και να παίρνει ερωτικές πόζες. Το ίδιο έκανε αμέσως μετά και μια φίλη της. Οι κάτοικοι έχουν εξοργιστεί όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις τους και ζητούν την τιμωρία των τουριστριών.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι