Τουρκία: “ᾼποτρέψαμε επιθέσεις σε συναγωγές και εκκλησίες” – 32 συλλήψεις

Τουρκία: “ᾼποτρέψαμε επιθέσεις σε συναγωγές και εκκλησίες” – 32 συλλήψεις

Συλλήψεις τζιχαντιστών ανακοίνωσε η Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη 32 ατόμων που φέρονται να είναι μέλη του ISIS και που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ετοίμαζαν επιθέσεις κατά συναγωγών και εκκλησιών, αλλά και κατά της ιρακινής πρεσβείας.

Από την υπηρεσία ασφαλείας της Τουρκίας πληροφόρησαν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP ότι αυτά τα 32 άτομα συνελήφθησαν σε επιδρομές που έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας σε εννέα διαφορετικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

«Δύο από τους υπόπτους είχαν πάει σε συναγωγές και εκκλησίες», είπε η πηγή του AFP και προσέθεσε ότι ένας άλλος εκ των συλληφθέντων σχεδίαζε επίθεση εναντίον της ιρακινής πρεσβείας. Ο ίδιος είπε ότι τουλάχιστον τρεις από τους 32 θεωρούνται σημαντικά μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια μεγάλη έρευνα σε 32 πόλεις σε όλη τη χώρα και την προσαγωγή περισσότερων από 300 ατόμων για φερόμενες σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι γνωστό πόσες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η Τουρκία προβάλλει ιδιαίτερα οτιδήποτε συναφές, επειδή κατηγορείται ότι είναι σύμμαχος εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι