Τουρκία: Συγγενείς ανακρίνονται για 8χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό σε σακούλα

Τουρκία: Συγγενείς ανακρίνονται για 8χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό σε σακούλα

Η σορός ενός 8χρονου κοριτσιού, η τύχη του οποίου αγνοείτο εδώ και 19 ημέρες, βρέθηκε στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών. Έχουν προσαχθεί πάνω από είκοσι συγγενείς του παιδιού, ενώ πλέον εξετάζεται ως ύποπτος και ο προ ετών θάνατος άλλου παιδιού της ίδιας οικογένειας -ενός 6χρονου κοριτσιού που υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί πέφτοντας από τις σκάλες.

“Δυστυχώς, το άψυχο σώμα της Ναρίν, η οποία εξαφανίστηκε στο χωριό Ταβσάντεπε στην περιοχή Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ, βρέθηκε από άνδρες της χωροφυλακής νεκρό”, δήλωσε ο Αλί Γερλίκαγια στην πλατφόρμα X (Twitter). Το παιδάκι βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, σε ποτάμι, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό του.

“Η Ναρίν Γκουράν βρέθηκε νεκρή φορώντας τα ίδια ρούχα με την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν ήδη νεκρή όταν την έβαλαν στο σάκο και στη συνέχεια έκρυψαν τον σάκο σε σημείο του ποταμού, κάτω από κλαδιά και πέτρες, νομίζοντας ότι δεν θα την βρίσκαμε», πρόσθεσε ο ίδιος. Για το θέμα αυτό ανακρίνονται 21 άτομα, μεταξύ των οποίων οι γονείς και ο μεγαλύτερος αδελφός (σ.σ. άγνωστης σε εμάς ηλικίας) του άτυχου κοριτσιού, καθώς και ένας θείος του. Για το θέμα αυτό έγιναν διαδηλώσεις στην Τουρκία και οκτώ συλλήψεις μελών γυναικείων οργανώσεων, που κατηγορούν τις αρχές ότι δεν κάνουν τίποτα για την οικογενειακή βία εις βάρος των παιδιών, και ειδικά των κοριτσιών.

Όσον αφορά τον θάνατο της πρώτης κόρης του ζευγαριού που ανακρίνεται, είχε θεωρηθεί ατύχημα. Αλλά όπως ανακοίνωσαν τώρα οι αστυνομικές αρχές, «δύο θάνατοι μικρών κοριτσιών μέσα σε λίγα χρόνια στην ίδια οικογένεια, καθιστούν το ζήτημα διερευνητέο και ως προς τον πρώτο θύμα». Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού και δεν γνωρίζουμε την αιτία θανάτου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sabah, Milliyet

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx