Τουρκία: Και άλλος γιος ξένου πολιτικού προκαλεί σοβαρό τροχαίο

Τουρκία: Και άλλος γιος ξένου πολιτικού προκαλεί σοβαρό τροχαίο

Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο γιος του πρώην υπουργού Άμυνας της Υεμένης, τραυματίζοντας σοβαρά μία  γυναίκα

Τροχαίο ατύχημα έλαβε ευρεία δημοσιότητα στην Τουρκία επειδή είναι πρόσφατος ο σάλος με το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, στενού συμμάχου της Τουρκίας. Ο Σομαλός διέφυγε από τη χώρα, λόγω της ολιγωρίας -ή της κάλυψης- των αστυνομικών αρχών, όπως καταγγέλλεται.

Το νέο ατύχημα με τον υπήκοο Υεμένης συνέβη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, γύρω στις 14.00, σε μια από τις βασικές παρόδους του Πέρα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μουσάιντ Αχμέντ Μουσάιντ Χουσεΐν χτύπησε δύο ανθρώπους που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε στο έδαφος, χτύπησε το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο και τώρα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον άλλο πεζό.

Ο 27χρονος Μουσάιντ Αχμέντ Μουσάιντ Χουσεΐν συνελήφθη και αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την στιγμή του ατυχήματος, ο πατέρας του και πρώην υπουργός Άμυνας της Υεμένης, Αχμέντ Μουσάιντ Χουσεΐν, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Η είδηση δεν θα κυριαρχούσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εάν δεν είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός διανομέα με μηχανάκι στην Κωνσταντινούπολη, όταν τον χτύπησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του προέδρου της Σομαλίας.

Την υπόθεση ανέδειξε κυρίως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή ο Μοχάμεντ Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν δικαστικό έλεγχο ή περιοριστικό όρο. «Ο ύποπτος έφυγε από την Τουρκία ανενόχλητος», τόνισε με αγανάκτηση ο κ. Ιμάμογλου, το Σάββατο, με ανάρτησή του στην παλτφόρμα X, προσθέτοντας πως «η επικρατούσα νοοτροπία να κλείνουμε τα μάτια όταν πρόκειται για ισχυρούς δεν επιτρέπει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ίδιας μας της χώρας». Εις βάρος του Σέιχ Μοχάμουντ εκδόθηκε εκ των υστέρων διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο δικηγόρος του διανομέα, ο Ιγιάζ Τσιμέν, που μίλησε στην εφημερίδα Cumhuriyet, επέκρινε έντονα την αρχική έκθεση της τροχαίας, που ανέφερε πως το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της «απροσεξίας» του θύματος.

«Δεύτερη έκθεση πραγματογνώμονα και βίντεο έδειξαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ευθυνόταν 100%», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία πως ο τελευταίος δεν πρόκειται να «συλληφθεί ποτέ». Ο διανομέας είχε τραυματισθεί τέλη Νοεμβρίου σε κεντρικό δρόμο και υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα. Όταν η αστυνομία πήγε να προσαγάγει τον Σομαλό που είχε δώσει αρχική κατάθεση, αυτός είχε ήδη αναχωρήσει από την Τουρκία.

Η Τουρκία διατηρεί την τελευταία δεκαετία στενές σχέσεις με τη Σομαλία, χώρα κατά πλειονότητα μουσουλμανικό, στο Κέρας της Αφρικής· είναι βασική της εταίρος σε οικονομικό επίπεδο, ιδίως στους τομείς των κατασκευών, της εκπαίδευσης, της υγείας και της στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι