Τουρκία: Συνέλαβαν δύο Έλληνες επειδή στο πούλμαν είχε κρυφτεί Μαροκινός μετανάστης

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες; Λέανδρος Ρακιντζής

Δύο Έλληνες πολίτες οδηγήθηκαν στις φυλακές Ραιδεστού (Τεκίρνταγ) στην Τουρκία, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Πρόκειται για οδηγό τουριστικού λεωφορείου, και ξεναγό που αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες. Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν χθες το βράδυ, ενώ επέστρεφαν από την Κωνσταντινούπολη στην Αλεξανδρούπολη, με πούλμαν που είχε μέσα 50 Έλληνες τουρίστες. Οι τουρκικές Αρχές σταμάτησαν το τουριστικό λεωφορείο στην περιοχή της Ραιδεστού, 100 χλμ. πριν από τα σύνορα. Σε έλεγχο στη Ραιδεστό εντόπισαν έναν Μαροκινό μετανάστη κρυμμένο ανάμεσα στις ρόδες και το σασί του οχήματος. Παρότι ο οδηγός και ο ξεναγός δήλωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί τον μετανάστη, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους και τους προφυλάκισαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx