Τουρκία: “Θα επανέλθει το Instagram αν σέβεται τους νόμους”

Τουρκία: “Θα επανέλθει το Instagram αν σέβεται τους νόμους”

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, που είναι αρμόδιος εν μέρει και για τις επικοινωνίες, δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της πρόσβασης στο Instagram έγινε επειδή το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται όσον αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Με αυτή τη δήλωση διέψευσε έμμεσα ότι το Intagram κόπηκε επειδή δεν επέτρεπε αναρτήσεις για τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου δήλωσε: «Υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται εκτός της χώρας μας, αλλά έχουν εκπροσώπους μέσα στην Τουρκία. Από αυτούς θέλουμε να εφαρμόζονται ορισμένοι κανόνες και νόμοι. Κατά καιρούς, βλέπουμε κάποια προβλήματα στην τήρησή τους, παρά τις προειδοποιήσεις μας  προς το Instagram. Έχουμε μια λίστα παρανομιών και τους προειδοποιήσαμε. Αφού δεν είχαμε ανταπόκριση, επιβάλαμε αποκλεισμό πρόσβασης».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «είμαστε σε επαφή μαζί τους. Οι ευαισθησίες μας είναι σαφείς. Οι ελλείψεις εξίσου σαφείς. Μόλις εξαλείψουν αυτές τις ελλείψεις, θα άρουμε τα εμπόδια. Είμαστε μια χώρα με νόμους και κανόνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι