Τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερο εισήλθαν στο FIR Αθηνών

Τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερο εισήλθαν στο FIR Αθηνών

Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου

Δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ένα CN-235 και ένα ATR-72) καθώς και ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Τα τουρκικά αεροσκάφη «αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική», όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών είχαν καταγραφεί στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και το περασμένο Σάββατο – ανήμερα των Θεοφανείων – οπότε είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Το τουρκικό CN-235 «αναγνωρίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική», όπως είχε γίνει γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, επίσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι