Τουρκικές εταιρείες έπιασαν δουλειά στην Ανατολική Λιβύη

Το "τελεσίγραφο" Χαφτάρ στον Ερντογάν και οι συνομιλίες στον ΟΗΕ, Βαγγέλης Σαρακινός

O Μπελκασίμ Χαφτάρ, ένας από τους έξι γιους τους στρατάρχη, διορίστηκε διευθυντής του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης και υπέγραψε συμβάσεις έργου με τις τουρκικές εταιρείες BESER Engineering and Consultancy Ltd. και Silahtaroglu Construction για την υλοποίηση διαφόρων έργων στη Βεγγάζη.

Τα έργα περιλαμβάνουν τη συντήρηση και την ολοκλήρωση της κεντρικής βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου της Βεγγάζης, τη συντήρηση και ανάπτυξη εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και τη συντήρηση και καθαρισμό της λίμνης “23η Ιουλίου”, προκειμένου να επιτευχθεί ένας από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στην πόλη. «Μαζί με τουρκικές εταιρείες, θα απαλλάξουμε τις παραλίες της Βεγγάζης από ρύπους», είπε ο Μπελκασίμ Χαφτάρ.

Μεταξύ των συμβάσεων που υπέγραψε ο Χαφτάρ με τουρκικές εταιρείες περιλαμβάνονται έργα για την ανοικοδόμηση των περιοχών Derne, Cebel-i Ahdar και Ecdebiye, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει μπει σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεών της με τον 80χρονο πλέον Χαφτάρ, όπως παράλληλα και στην βελτίωσή των σχέσεών της με την Αίγυπτο. Τον περασμένο Οκτώβριο, 16 τουρκικές εταιρείες συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Κατασκευών Libya Build που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Βεγγάζης και υπέγραψαν συμφωνίες ύφους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι