Το Netflix υποσχέθηκε το Famagusta να προβάλλεται μόνο στην Ελλάδα!

Το Netflix υποσχέθηκε το Famagusta να προβάλλεται μόνο στην Ελλάδα!

Αν αληθεύουν όσα ανακοίνωσε το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, το Netflix μέτρησε τουρκόφωνους και ελληνόφωνους συνδρομητές ανά την υφήλιο, και έκρινε ότι το συμφέρει να κάνει το χατήρι στην Τουρκία. Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού ΕΣΡ, η πλατφόρμα συμφώνησε η σειρά για το κυπριακό δράμα να προβάλλεται μόνον στην Ελλάδα. Υπενθυμιζεται ότι στην Τουρκία έχουν ξεσηκωθεί οι πολιτικοί εδώ και τέσσερις μέρες «για το προπαγανδιστικό σίριαλ της Ελλάδας».

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) ανέφερε ότι προχώρησε σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην γειτονική χώρα καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας. Ο πρόεδρος το ανωτέρω συμβουλίου ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ (Twitter) πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβάλλεται μονάχα στη χώρα παραγωγής του, δηλαδή την Ελλάδα.

Ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν έγραψε: «Η παραγωγή με την ονομασία “Famagusta” προκάλεσε αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της “Απόβασης στην Κύπρο”, η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας. Η Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση (σ.σ. όπως αποκαλούν η Τούρκοι την εισβολή στην Κύπρο), η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

»Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν. Αποτελεί απαράδεκτο λάθος το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, έχουν καταλήξει σε μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό με κακόβουλη πρόθεση. Η παραγωγή είχε μεταδοθεί προηγουμένως τηλεοπτικά στη χώρα προέλευσής της και αργότερα αδειοδοτήθηκε από το Netflix.

»Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιό μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επιτεύχθηκε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί. Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» κατέληξε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx