Τουρκικό αεροσκάφος και drone εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών

Ώρα να δοθεί τελεσίγραφο για τις τουρκικές υπερπτήσεις στην ελληνική επικράτεια, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό UAV εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR ΑΘηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ..

Σημειώνεται ότι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, είτε από τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72, είτε από τουρκικά UAV έχουν καταγραφεί στις 9 Αυγούστου (δύο παραβάσεις ΚΕΚ από ένα ATR-72), στις 12 Αυγούστου (δύο παραβάσεις ΚΕΚ από ένα UAV), στις 13  Αυγούστου (δύο παραβάσεις ΚΕΚ από ένα ATR-72) και στις 14 Αυγούστου (μία παράβαση ΚΕΚ από ένα UAV) στην ίδια περιοχή). Το ανωτέρω αεροσκάφη  αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι