Τούρκοι την πάτησαν με ΑΙ βίντεο που είχε τον Ερντογάν να τους συνιστά επενδύσεις
25/12/2025
Ένας 56χρονος μετέφερε 2,5 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 58.000 ευρώ) σε απατεώνες, καθώς πίστεψε ένα βίντεο που υποτίθεται είχε τον Ερντογάν μα ενθαρρύνει για γρήγορες αποδόσεις επενδύσεων.
Το βίντεο έδειχνε τον Ερντογάν να περιγράφει «τον πιο αξιόπιστο τρόπο επένδυσης στην Τουρκία» και υποσχόταν σταθερά αυξανόμενα «μηνιαία κέρδη». Ο Σεζγκίν κάλεσε τον αριθμό που αναγραφόταν στο βίντεο και, αφού έλαβε οδηγίες, έστειλε τα χρήματα.
«Πρώτα, έστειλα 104.000 λίρες, μετά τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι έπρεπε να στείλω άλλες 250.000, ώστε να μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν τον λογαριασμό μου και να επιστρέψουν τα χρήματα. Εξαιτίας αυτών, κατέληξα χρεωμένος, έχοντας στείλει συνολικά 2,5 εκατομμύρια λίρες. Μετά από αυτό, οι απατεώνες σταμάτησαν να απαντούν», είπε ο Σεζγκίν. «Μετά από αυτά τα γεγονότα, νοσηλεύτηκα, η ανάπηρη σύζυγός μου άρχισε να έχει κρίσεις πανικού, τα παιδιά και οι συγγενείς μου μου γύρισαν την πλάτη και όλη μου η ζωή πήρε τον κατήφορο», είπε ο Σεζγκίν που έχασε όλες του τις οικονομίες.
Οι απατεώνες παρίσταναν τους υπαλλήλους της μεγάλης αμυντικής εταιρείας Baykar και της πετρελαϊκής εταιρείας TPAO. Άλλο θύμα τους διαπίστωσε ότι το βίντεο δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και υπέβαλε μήνυση κατά των απατεώνων στην εισαγγελία. Άγνωστες προς το παρόν οι διαστάσεις της απάτης και ο αριθμός των εξαπατηθέντων.





