Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Το PKK πρέπει να τερματίσει όλες τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες»
05/11/2025
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, τόνισε την ανάγκη άμεσης και πλήρους διακοπής των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του PKK και των παρακλαδιών του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο Πρόγραμμα Συναντήσεων Προμηθευτών της Αμυντικής Βιομηχανίας στο Ικόνιο. Όπως ανέφερε, οι ένοπλες ομάδες πρέπει να παραδώσουν άνευ όρων τα όπλα τους, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.
Στην ομιλία του, ο Γκιουλέρ αναφέρθηκε στην πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, επισημαίνοντας ότι η εγχώρια παραγωγή, η τεχνολογία και η καινοτομία έχουν ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας διεθνώς και έχουν μειώσει την εξάρτησή της από εισαγόμενα συστήματα. Το Ικόνιο χαρακτηρίζεται στρατηγικός κόμβος του τομέα, ενώ η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό αμυντικό οικοσύστημα.
Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η πολιτική της «Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία», που εφαρμόζεται με την στήριξη του Προέδρου και του MHP, αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της στρατηγικής θέσης της χώρας στην περιοχή. Τέλος, τόνισε ότι η χώρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα για την εθνική ασφάλεια και την ενότητα.





