Τουσκ: Θα ενισχύσουμε τα ανατολικά σύνορά μας

Τουσκ: Θα ενισχύσουμε τα ανατολικά σύνορά μας

Η Πολωνία σχεδιάζει να δαπανήσει δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ. Το σχέδιο ονομάσθηκε «Προστατευτική Ασπίδα Ανατολικά»

Όπως ανακοινώθηκε θα διατεθούν 10 δισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ) για την άμυνα της χώρας, κυρίως κατά μήκος του ανατολικού συνόρου του κράτους μέλους του NATO, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Ξεκινάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών συνόρων, με οχυρώσεις και με επεμβάσεις στο περιβάλλον, έτσι ώστε τα σύνορά μας να μην μπορούν στο μέλλον να γίνουν πύλη εισόδου πιθανού εχθρού», δήλωσε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι οι εργασίες για το σχέδιο αυτό έχουν ήδη αρχίσει.

Η Πολωνία συνορεύει με τη Λιθουανία και την Ουκρανία, αλλά και με τη Λευκορωσία στα ανατολικά καθώς και με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στα βορειοανατολικά. Δυτικά συνορεύει με την Γερμανία και νοτιοδυτικά και νότια με την Τσεχία και την Σλοβακία αντίστοιχα.

Τα σχέδια του Τουσκ ανακοινώνονται μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες προσφύγων να περάσουν στο πολωνικό έδαφος από τη Λευκορωσία, κάτι το οποίο πολλοί έχουν χαρακτηρίσει συστηματικές απόπειρες του Μινσκ να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία με μαζική “εξαγωγή” προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι