Τουρκία: 718 συλλήψεις Κούρδων σε 40 πόλεις

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 718 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι διατηρεί σχέσεις με τους αντάρτες του PKK, στους οποίους και επέρριψε χθες την ευθύνη για την «εκτέλεση 13 Τούρκων στο βόρειο Ιράκ». Το αριστερό και φιλομειονοτικό HDP όμως αντιπροσωπεύει το 13,2% των πολιτών της Τουρκίας –αυτό το ποσοστό πήρε στις εκλογές του 2015.

«Μεγάλος αριθμός όπλων, εγγράφων και ψηφιακού υλικού που ανήκει στην οργάνωση κατασχέθηκε κατά τις έρευνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι επιχειρήσεις σε 40 πόλεις της Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, στρατιώτες και αστυνομικούς στο βορειο Ιράκ, όπου επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων. Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε ότι βρέθηκαν 13 νεκροί σε σπηλιά στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα πραγματοποιεί από την Τετάρτη στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση. Το PKK ανακοίνωσε ότι όντως σκοτώθηκαν Τούρκοι αιχμάλωτοι, αλλά αυτό συνέβη κατά την διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι