Τουρκία: Κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης οι Έλληνες

Τουρκία: Κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης οι Έλληνες

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατηγορεί την Ελλάδα για αντι-ισλαμικό μένος, προκαλώντας ουσιαστικά τους φανατικούς μουσουλμάνους  εναντίον της χώρας μας.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, 567 χρόνια περάσανε πια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και προσθέτει ότι η χώρα μας «τάσσεται κατά του Ισλάμ». Στην ανακοίνωσή του κάνει αναφορά και στο κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη: «αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».

Βεβαίως οι Τούρκοι δεν θέλουν να θυμούνται ότι ο αιγυπτιακός στόλος τους έσωσε πολλές φορές στο παρελθόν και ότι η “ναυτοσύνη” τους ήταν ένα αστείο σαν το στόλο της Ελβετίας. Ήταν δε τόσο σπουδαίοι στα ναυτικά, που το 1830 αναγκάστηκαν να ναυτολογήσουν δια της βίας 2.500 Χριστιανούς (Έλληνες και Αρμένιους) και πολλοί νησιώτες έφευγαν τότε άρον-άρον από τη Ρόδο και τη Χίο για να αποφύγουν την υποχρεωτική ναυτολόγηση.

Ήταν μάλιστα τόσο πολλοί οι Χριστιανοί στα πληρώματα, ώστε ζήτησαν να υπάρχει σε κάθε καράβι ένα μικρό “ξωκλήσι”, ο δε αρχιναύαρχος και ο Μέγας Βεζύρης (αντίστοιχο του πρωθυπουργού) ήταν στην αρχή θετικοί στο αίτημα επειδή ακριβώς οι ναύτες με ικανότητες δεν ήταν Οθωμανοί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι