Τουρκία: Μας απειλεί με εφιάλτες, κάνει αχταρμά με μετανάστες στη Γαλλία, αναρωτιέται γιατί δεν την καλέσαμε στο Φόρουμ Φιλίας

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, επιτέθκε σε Ελλάδα και Γαλλία (κυρίως στην Ελλάδα), και απείλησε ότι οι Τούρκοι θα μετατρέψουν τα ελληνικά μαξιμαλιστικά όνειρα σε εφιάλτες.

«Ενώ δεχτήκαμε ως σωστή την έναρξη των διερευνητικών επαφών, ο Μητσοτάκης οργάνωσε διάσκεψη με το όνομα ‘Φόρουμ Φιλίας’. Γιατί η Τουρκική Δημοκρατία, μια μεσογειακή χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ζητημάτων, δεν προσκλήθηκε; Σε μία συνάντηση που ήταν παρούσα η ελληνοκυπριακή πλευρά, γιατί δεν ήταν η ΤΔΒΚ; Καμία συνάντηση δεν μπορεί να είναι φόρουμ φιλίας όταν αποκλείει τους Τουρκοκύπριους», είπε. και συνέχισε:

»Η Τουρκία έχει προτείνει μία διεθνή διάσκεψη για την περιοχή με τη συμμετοχή όλων των παράκτιων χωρών. Αν η Ελλάδα δεν θέλει να το προσεγγίσει θετικά, και θέλει να χρησιμοποιήσει για τα δικά της μαξιμαλιστικά συμφέροντα ένα φόρουμ με το όνομα «Φόρουμ φιλίας», αυτό είναι κάτι που σαμποτάρει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενότητα στη Μεσόγειο.

»Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προκαλούν έχθρα προς την Τουρκία, δεν συνάδουν με τη φιλία. Αν το ελληνοκυπριακό δίδυμο τρέφει όνειρα να πάρει μαζί του όσες χώρες έχουν προβλήματα με την Τουρκία για να πραγματοποιήσουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη αυτό το όνειρο. Ούτε να το διανοούνται κάτι τέτοιο. Εάν κάνουν ένα βήμα, θα μετατραπεί σε εφιάλτη.

»Η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX βυθίζουν βάρκες μεταναστών ή τους ωθούν στην Τουρκία και επιχειρούν να σκοτώσουν τους ανθρώπους. Κι αυτή η σκληρότητα αυξάνεται. Το υπουργείο Εσωτερικών και η ακτοφυλακή μας το φωνάζουν συνέχεια. Στη βόρεια Γαλλία, η θερμοκρασία έπεσε στους -16 και οι μετανάστες που μένουν μέσα στο δάσος και τις σκηνές προσπαθούν να επιβιώσουν καίγοντας τα ρούχα τους. Κανείς από αυτούς να μην επιχειρήσει να μας κάνει μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»,κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι