Τουρκία: Παράνομες οι επισκέψεις Ελλήνων υπουργών στα νησιά!

"Δεν ήξερε" ο Ακάρ για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο!
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε «παράνομες» τις επισκέψεις Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά! Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Πινάρ Καρά, ανέφερε ότι «η Ελλάδα με αεροπορικά και ναυτικά μέσα συνεχίζει να παραβιάζει το καθεστώς των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και το 2022 έχει κάνει 423 παραβιάσεις».

Από τουρκικής πλευράς χαρακτηρίστηκαν εκ νέου «παράνομες» οι επισκέψεις Ελλήνων υπουργών στα νησιά: «Στα εν λόγω νησιά έχουν γίνει 11 επισκέψεις υφυπουργού Αμυνας και συνολικά 19 επισκέψεις, και έτσι συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είπε η Καρά και πρόσθεσε:

«Η στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς είναι παραβίαση των όρων των Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων που προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίησή τους. Αυτή την παρανομία θα συνεχίζουμε να την εκφράζουμε σε κάθε επίπεδο. Για τις εν λόγω επισκέψεις και στρατιωτικές δραστηριότητες γίνονται οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και σε επίπεδο αμοιβαιότητας γίνονται δράσεις».

Τέλος, η εκπρόσωπος διατύπωσε εκ νέου τα σχέδια της Άγκυρας για διχοτόμηση της Κύπρου αναφέροντας: «Τονίζουμε και πάλι πως η μόνη λύση στην Κύπρο είναι δύο κυρίαρχα, ανεξάρτητα, ισότιμα κράτη». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων «είναι συμβατό με το διεθνές δίκαιο».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον “υπουργό Εξωτερικών” του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικά της δικαιώματα στη δική της υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι οι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού». Έντονη ήταν η ενόχληση της Τουρκίας για την συμμετοχή των ξένων αεροσκαφών στην άσκηση “Ηνίοχος 2022”.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι