Τουρκία: Συνέλαβαν 80χρονο επειδή έκανε “λάικ” σε ανάρτηση που δεν άρεσε στον Ερντογάν

Ευθεία απειλή Ερντογάν από τη Σμύρνη - Λέει ότι δεν αστειεύεται για τα νησιά,

Ένας 80χρονος άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας αφού έκανε “λάικ” σε μια δημοσίευση στο Facebook

Την αποκάλυψη έκανε το Σάββατο ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχάρεμ Ερκέκ.

Ο 80χρονος τέθηκε σε αστυνομική κράτηση στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ανέφερε ο Erkek.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Απριλίου, μια εβδομάδα αφότου το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους πολίτες ως μέτρο κατά της πανδημίας COVID-19.

Ο συνταξιούχος κρατικός υπάλληλος, από την περιοχή Çayeli στη βορειοανατολική επαρχία Rize, είπε ότι έκανε “λάικ” στα μήνυμα στα κοινωνικά μέσα χωρίς να διαβάσει το περιεχόμενό του, σύμφωνα με την αμφισβητήσιμη μαρτυρία που συνέταξε η αστυνομία και μοιράστηκε στο tweet του ο Ερκέκ.

«Επίσης, ορισμένες (δημοσιεύσεις στο Facebook) επισημάνθηκαν σαν να μου άρεσαν γιατί άγγιξα άθελά μου το χέρι στην οθόνη του τηλεφώνου, επειδή είμαι μεγάλος και έχω καταρράκτη στο μάτι μου», είπε ο άντρας.

Ο ηλικιωμένος άντρας ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του στην κατάθεση που έδωσε.

«Ο πρόεδρος είναι συμπατριώτης μου. Δούλευα για την πολιτεία για 32 χρόνια και αποχώρησα. Δεν μπορώ να σκεφτώ οποιαδήποτε προσβολή για τον συμπατριώτη μου, και τον πρόεδρο και τους κρατικούς πρεσβύτερους », είπε.

Ο Ερκέκ καταδίκασε την αντιμετώπιση της αστυνομίας ενώ ισχύουν πανδημικά μέτρα.

«Δεν έχει σημασία [για την αστυνομία] αν ο άντρας μολυνθεί από τον ιό COVID-19 ή κινδυνεύει λόγω ηλικίας. Το μόνο που έχει σημασία είναι η ευχαρίστηση ενός ατόμου », είπε ο βουλευτής.


 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι