Τουρκία: Τι κρύβει η έκρηξη στο λιμάνι Ντερίντζε

Τουρκία: Τι κρύβει η έκρηξη στο λιμάνι Ντερίντζε

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 14:40 σε αποθήκη σιτηρών στο λιμάνι Ντερίντζε της επαρχία Κοτζάελι, στα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Η αιτία της έκρηξης στο λιμάνι της συνοικίας του Κοτζάελι, παραμένει ακόμα άγνωστη, καθώς οι κάτοικοι ανέφεραν ότι τα παράθυρά τους έσπασαν και τα πλάνα δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς.

Η ρεπόρτερ του CNN TÜRK, Hasret Kaya, η οποία μετέδωσε τις πρώτες πληροφορίες, είπε σε ζωντανή μετάδοση, «Έμαθα ότι ένα από τα σιλό αποθήκευσης σιταριού εξερράγη. Εκτιμάται ότι συνέβη ενώ ένα πλοίο αγόραζε σιτάρι σε εκείνο το σημείο.». Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με το τι προκάλεσε την έκρηξη και η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το TRT.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Κοτζάελι, Σεντάρ Γιαβούζ «Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία», συμπλήρωσε. Παράλληλα τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι