Τουρκικά πυρά στον Έβρο – Λάδι στη φωτιά από την Άγκυρα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Σε πλήρη συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές Αρχές αλλά και τα μέλη της Frontex μετά τα περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στην περιοχή του Έβρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Spiegel και έχουν επιβεβαιώσει πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιστατικά πυροβολισμών στον αέρα από την τουρκική πλευρά στις 5 και 7 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα Γιώργος Χρηστίδης κάνει λόγο για «τακτικά επεισόδια εκφοβιστικών πυρών από την τουρκική πλευρά στον Έβρο», τα οποία «καταγράφουν εσχάτως Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι». Όπως μεταφέρουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης, Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα κατά τη διάρκεια μεικτών περιπολιών Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων.

Επιστολή της Frontex στην Κομισιόν

Η διοίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), Φαμπρίς Λεγκερί, έχει στείλει επιστολή στην Κομισιόν και τον αντιπρόεδρό της Μαργαρίτη Σχοινά, καταγγέλλοντας τα περιστατικά. Παράλληλα δόθηκε εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα όλοι όσοι περιπολούν στην περιοχή, σε μία προσπάθεια προφύλαξης των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή. Πηγή της Κομισιόν, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPΕN, επιβεβαιώνει πως υπήρξαν περιστατικά πυροβολισμών στον αέρα από την τουρκική πλευρά. Όπως σχολιάζεται, η τουρκική πλευρά εμφανίζεται ενοχλημένη από την έντονη παρουσία δυνάμεων της Frontex στον Έβρο, ενώ καταγγέλλεται και μία νέα προσπάθεια να δημιουργηθούν εικόνες όμοιες με αυτές του περασμένου έτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι