Τουρκική αντίδραση στην διακήρυξη της MED9

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Η Τουρκία αντέδρασε πριν από λίγο στην χθεσινή διακήρυξη των 9 μεσογειακών χωρών που υπεγράφη στην Αθήνα. Σε δηλώσεις εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η διακήρυξη χαρακτηρίζεται μεροληπτική «χωρίς όραμα, χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές».

«Καλούμε τις εννέα χώρες της ΕΕ που την υπέγραψαν να εγκαταλείψουν την μονόπλευρη στάση τους. Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κύπρο τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης» είπε ο εκπρόσωπος Ταντζού Μπιλγκίτς για την διακήρυξη που συνυπεγράφη.

Οι ηγέτες της MED9 κάλεσαν όλες τις χώρες της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της Ένωσης και τονίζουν, σε ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να γίνεται με ειρηνικά μέσα και σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι