Τουρκική αντιπολίτευση: “Θες να πας στο φεγγάρι όταν δεν έχεις πυροσβεστικά!”

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Σφοδρή κριτική δέχεται τις τελευταίες μέρες η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν εξαιτίας των δεκάδων πυρκαγιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους και έχουν “εκτοπίσει’ χιλιάδες κατοίκους αλλά και τουρίστες, λόγω της αδυναμίας των τουρκικών πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν τις πυρκαγιές υπό έλεγχο.

Ο πυροσβεστικός “στόλος” της Τουρκίας έχει μόνον τρία σκάφη και όλα τα άλλα είναι νοικιασμένα. Σε μεγάλες φωτιές όπως στης Μαρμαρίδας, γίνονται ρίψεις νερού μόνον από ένα ελικόπτερο! Ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)  κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν για τις σοβαρές ελλείψεις στα πυροσβεστικά μέσα, σχολιάζοντας καυστικά πως: «αυτοί που δήλωναν πως “Θα πάμε στο φεγγάρι”, δεν έχουν ούτε καν πυροσβεστικά αεροσκάφη», ενώ επιτέθηκε και κατά του προέδρου Ερντογάν, για τις συσκευασίες με τσάι που έριξε σε κατοίκους φλεγόμενων περιοχών.

«Ο Ερντογάν όταν σημειώνεται στη χώρα μια φυσική καταστροφή ή κρίση, πρώτα εξαφανίζεται για μερικές ημέρες και μετά εμφανίζεται και πετάει στα κεφάλια του κόσμου πακέτα με τσάι. Αυτοί οι οποίοι μέχρι πριν από δύο μήνες έλεγαν πως “Θα πάμε στο φεγγάρι”, δεν έχουν στα χέρια τους πυροσβεστικά αεροσκάφη. Που πήγαν αυτά τα τρισεκατομμύρια δολάρια;» σχολίασε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του CHP, που καυτηρίασε και το γεγονός ότι η προεδρία διαθέτει 16 αεροσκάφη.

«Για το κύρος του άρχοντα, επενδύθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια σε ιπτάμενα παλάτια, αλλά η συντήρηση των απαραίτητων για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών αεροσκαφών δεν έγινε ποτέ. Δεν υπάρχουν αεροσκάφη για να σβήσουν την πυρκαγιά, αλλά υπάρχουν ιπτάμενα παλάτια για να βλέπεις την πυρκαγιά από ψηλά πρόεδρε Ταγίπ Ερντογάν» κατέληξε.

Image

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι