Τουρκική NAVTEX σε ελληνική υφαλοκρηπίδα: To 85% του ελληνικού στόλου, στο νότιο Αιγαίο

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρέθηκε με αφορμή την 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουλίου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε και αναμένουμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι προανήγγειλαν NAVTEX σε ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο και ότι ο Ερντογάν δήλωσε “εμείς πάμε με το νόμο και το δίκαιο, δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τις έρευνές μας”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι