Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό SU-25 – Πόλεμος πλέον με Τουρκία; (upd)

Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό SU-25 – Πόλεμος πλέον με Τουρκία; (upd)

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε μαχητικό SU-25 της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος σκοτώθηκε, ενώ το τουρκικό αεροσκάφος μπήκε σε έδαφος αρμενικό. Το αρμενικό αεροσκάφος συνέδραμε σε κατάσβεση πυρκαγιάς σύμφωναμε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενιας.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας επιμένει όμως

xartis1

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τη βάση Γκάνια του  Αζερμπαϊτζάν.

Το ανέφερε πρώτος ένας Τούρκος δημοσιογράφος, ο Ragip Soylu, απεσταλμένο Middle East Eye.

H Τουρκία το διέψευσε όταν εκπρόσωπος του Ερντογάν ρωτήθηκε σχετικά απο το Bloomberg. Το χαρακτήρισε “αρμενική προπαγάνδα και fake news”

Ragıp Soylu
@ragipsoylu
“Turkish F-16 took off from an Azerbaijani base at 10:30am, an anti-aircraft warfare ensued between Armenian SU-25 and Turkish F-16. The SU-25 was hit and downed. The pilot died,” says Armenian military spokesperson

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Σουσάν Στεπανιάν ανακοίνωσε ότι  μαχητικά F-16 που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ganja της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στις 10:30 π.μ. και έβαλλε εναντίον αρμενικών μαχητικών, εισχωρώντας σε βάθος 60 χιλιομέτρων εντός του αρμενικού εδάφους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι