Τουρκικό παρατηρητήριο σε δεσπόζοντα λόφο στην Ιντλίμπ

Τουρκικό παρατηρητήριο σε δεσπόζοντα λόφο στην Ιντλίμπ

Στις 14 Μαΐου, ο τουρκικός στρατός εγκατέστησε μια θέση στην κορυφή του λόφου al-Nabi Ayoub, το υψηλότερο σημείο στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το Enab Baladi, ένα πρακτορείο των ανταρτών, ο τουρκικός στρατός ανίχνευσε την κορυφή του λόφου και τις κοντινές πόλεις στο όρος al-Zawiya στη νότια Ιντλίμπ πριν από λίγες ημέρες.

Η κορυφή του λόφου al-Nabi Ayoub σε υψόμετρο 931 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει θέα στο μεγαλύτερο μέρος του όρους al-Zawiya, ένα μεγάλο μέρος της νοτιοδυτικής Ιντλίμπ, καθώς και τις πεδιάδες του al-Ghab στη βορειοδυτική Χάμα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο αποκάλυψε ότι η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απέρριψε προηγούμενο αίτημα των τουρκικών δυνάμεων για δημιουργία θέσης στην κορυφή του λόφου. Η τρομοκρατική ομάδα, ωστόσο, εγκατέλειψε την εξέχουσα κορυφή μετά από τουρκική πίεση.

Η εγκατάσταση του παρατηρητηρίου στο al-Nabi Ayoub συνέπεσε με την 11η κοινή ρωσική-τουρκική περιπολία στον αυτοκινητόδρομο Μ4, που συνδέει το λιμάνι στη Λατάκια με το Χαλέπι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι