Τούρκοι αστυνομικοί και Κούρδοι στο Κατάκολο. – Ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Ζάκυνθος

Τούρκοι και Κούρδοι, οι οποίοι φέρεται να διώκονται στην Τουρκία, έφτασαν στην Ελλάδα την Τρίτη και συγκεκριμένα στο Κατάκολο. Ήταν μεταξύ των συνολικά 65 επιβαινόντων του αλιευτικού σκάφους «NEMO» που κατέπλευσε στην περιοχή χθες το απόγευμα.

Πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για 20 Τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοι έφεραν πάνω τους ανάλογη ταυτότητα, αλλά και Κούρδους μερίδα εκ των οποίων δηλώνει μέλος του PKK. Η κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών στην περιοχή ήταν έντονη για να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους. Η πίεση που δέχονται οι αντικαθεστωτικοί στην Τουρκία, ιδίως μετά το πραξικόπημα του 2016, είναι αρκετά μεγάλη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι