Τούρκοι για Λιβύη: Έψαξαν παράνομα τουρκικό πλοίο Γερμανοί και Έλληνες και δεν βρήκαν τίποτα

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι παρά τις αντιρρήσεις τους έγινε έρευνα στο φορτηγό πλοίο ROSELINA-A με εντολή μάλιστα (όπως τονίζουν) του Έλληνα διοικητή της επιχείρησης “Ειρήνη” και δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο, παρά μπογιές και είδη διατροφής.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία παρενέβη για να σταματήσει έρευνα σε φορτηγό πλοίο με προορισμό την Λιβύη και ότι η έρευνα ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα οι αποβιβασθέντες από ελικόπτερο στρατιώτες να ξαναγυρίσουν άπραγοι στη γερμανική φρεγάτα που είχε δώσει την εντολή για το σχετικό έλεγχο.

Προβάλλουν και βίντεο με Ευρωπαίους στρατιώτες να  “συλλαμβάνουν” μέλη πληρώματος αλλά δεν δείχνουν εικόνες έρευνας. Υποστηρίζουν ότι παρά τις αντιρρήσεις του πλοιάρχου και κατά παράβαση του διεθνούς νόμου που απαιτεί τη συγκατάθεση (για έρευνα) της χώρας στην οποία ανήκει το φορτηγό πλοίο, η έρευνα έγινε. Και προσθέτουν ότι οι τουρκικές αρχές θα διαμαρτυρηθούν έντονα για το γεγονός.

Yunan komutandan Doğu Akdeniz'de provokasyon

Πριν από ένα μήνα την διοίκηση στην επιχείρηση “Ειρήνη” (Irini) ανέλαβε Έλληνας υποναύαρχος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ιταλό αντιναύαρχο που προΐστατο έως τότε. Η επιχείρηση “Ειρήνη” έχει αποστολή να επιτηρεί τη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης για μεταφορές όπλων με φορτηγά πλοία και στόχος είναι να τηρηθεί το εμπάργκο όπλων προς τη χώρα αυτή.

Κατά το παρελθόν ειχαν συμβεί δύο επεισόδια, ένα με Ιταλούς και Έλληνες στους οποίους δεν επετράπη έλεγχος τουρκικού φορτηγου μετά από παρέμβαση τουρκικών φρεγατών που συνόδευαν το φορτηγό πλοίο, και το δεύτερο σημειώθηκε με γαλλική φρεγάτα που προσπάθησε να κάνει τον ίδιο έλεγχο, και τότε οι τουρκικές φρεγάτες έστρεψαν προς αυτήν πυρά.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι