Τούρκοι για Βαρώσια: Η διατήρηση του στάτους κβο δεν ωφελεί

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από τη μία κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για προπαγάνδα στο θέμα των Βαρωσίων και από την άλλη ομολογεί ότι επήλθε αλλαγή στο στάτους κβο της περιοχής.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων, αναφέρει με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επικρίνοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια. Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως την ΤΔΒΚ και η απόφαση των τ/κ αρχών σχετικά με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων η οποία είναι έδαφος της ΤΔΒΚ, δεν ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει θυματοποίηση και δεν συνιστά καμιά αλλαγή του καθεστώτος στην περιοχή” αναφέρεται.

“Επομένως ο ισχυρισμός ότι αυτό το ψήφισμα είναι αντίθετο με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα της ε/κ διοίκησης και να αξιολογήσει τις εξελίξεις χωρίς προκατάληψη. Η υπεράσπιση τoυ στάτους κβο δεν θα ωφελήσει ούτε τις δυο κοινότητες που είναι συνιδιοκτήτριες του νησιού της Κύπρου ούτε και θα συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού”, καταλήγουν οι Τούρκοι,  αναιρώντας μόνοι τους την πρώτη παράγραφο τη ανακοίνωσής τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι