Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου

Το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του, δυτικά της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Τις εργασίες του, δυτικά της Κύπρου, συνεχίζει το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο Γιαβούζ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο δίκτυο TVnet, την Παρασκευή.

«Το Μπαρμπαρός και το Oρούτς Ρεις συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο. Το πλοίο – γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα δυτικά του νησιού (σ.σ. της Κύπρου). Συνεχίζει τις εργασίες του στο σημείο Σελτσούκλου-1», δήλωσε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με τη Milliyet.

Αναφορικά με τον «Πορθητή» (Φατίχ), ο Τούρκος υπουργός σημείωσε πως αφότου ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εργασία του στην περιοχή, μετέβη στη θάλασσα Μαρμαρά.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τον Ιούλιο, την πρώτη γεώτρηση με το δικό μας πλωτό γεωτρύπανο, στη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι