Τούρκος υπουργός: «Εξελίξεις εντός ημερών με το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο»

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά

Τάραξε τα νερά με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Συγκεκριμένα ο πολιτικός έκανε λόγο για σημαντικές εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την Ανατολική Μεσόγειο«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» είπε χαρακτηριστικά.

Τη δήλωση του μετέδωσαν στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά ΜΜΕ. «Πριν από τρία χρόνια, όταν στείλαμε το Γιαβούζ, είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιοχής η χώρα-κλειδί είναι η Τουρκία» δήλωσε εν συνεχεία ο Ντονμέζ. Ο Τούρκος υπουργός έσπευσε να προσθέσει ότι η χώρα του «πάντα με εποικοδομητική στάση θα προχωρήσει με τη νοοτροπία που ευνοεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των πλευρών».

Κλείνοντας τις δήλωσε επίσης αναφερόμενος στο ίδιο πλαίσιο ότι «μπορούμε να μετατρέψουμε και την ανατολική Μεσόγειο σε προορισμό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι