Τραγικός θάνατος για τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο

Τραγικός θάνατος για τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ που είχε διατελέσει και διοικητής της ΔΕΗ και υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Το συμβάν έγινε όσο κολυμπούσε το απόγευμα της Πέμπτης σε παραλία στο Σούνιο. Πατέρας του ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Ξανθόπουλος και μητέρα του η Ελένη Γ. Σισίνη.

Βαθιά θλίψη για το γεγονός εκφράζει και η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καθώς ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος ήταν και Ομότιμος Καθηγητής του πανεπιστημίου. Το ακαδημαϊκό του έργο θεωρείται σπουδαίο καθώς δίδαξε επί σαράντα χρόνια σε χιλιάδες φοιτητές στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό καθώς ήταν κι επισκέπτης καθηγητής σε Γαλλία, Ελβετία και ΗΠΑ.

Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος του Σπυρίδωνος και της Ελένης Γ. Σισίνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/9/1936. Σύζυγός του είναι η Θάλεια Στρατάκου (29/7/1945) του Ιωάννη και της Ισμήνης. Απέκτησε από προηγούμενο γάμο του ένα παιδί: την Ελένη (15/4/1965), πολιτικό Μηχανικό, παντρεμένη με το Μηχανολόγο Μηχανικό Δημήτριο Τσούνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι