ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τραγωδία στη Σεούλ με 150 νεκρούς στη γιορτή του Halloween (video)

Τραγωδία στη Σεούλ με 150 νεκρούς στον εορτασμό του Halloween (video),

Σε τραγωδία κατέληξε ο εορτασμός του Halloween στη Σεούλ, χθες το βράδυ, όταν εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε στενά δρομάκια στη συνοικία Ιτεγουόν, όπου πήγαν για να διασκεδάσουν. Τουλάχιστον 152 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, ενώ δεκάδες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και πολλοί από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γελ κήρυξε εθνικό πένθος για την τραγωδία. «Είναι πραγματικά τραγικό», τόνισε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μια τραγωδία που δεν έπρεπε να συμβεί». Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τα αίτια «για να διασφαλίσει ότι τέτοιο δυστύχημα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον».

Περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μέσων ενημέρωσης, είχαν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη συνοικία για τον εορτασμό του Halloween, μετά την άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19. Η τραγωδία, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στη Νότια Κορέα, εκτυλίχθηκε γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα) κοντά στο ξενοδοχείο Hamilton, στα στενά που είναι γεμάτα με κέντρα διασκέδασης. Ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, ο οποίος απουσίαζε σε ταξίδι στην Ευρώπη, επέστρεψε εσπευσμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Πολλοί ξένοι ηγέτες εξέφρασαν τη θλίψη τους για την πολύνεκρη τραγωδία. «Θρηνούμε μαζί με τον λαό της Νότιας Κορέας και στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως «η Γαλλία είναι στο πλευρό της Νότιας Κορέας». «Τα τραγικά γεγονότα στη Σεούλ μας θλίβουν βαθύτατα, οι σκέψεις μας είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειες τους», έγραψε στο Twitter ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. «Βαθιά λυπημένος για τα τρομερά γεγονότα» δήλωσε ο επικεφαλής Εξωτερικών της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Τη λύπη του για τους νεκρούς στη Σεούλ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό εξέφρασε «ειλικρινή συλλυπητήρια στον λαό της Νότιας Κορέας».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx