Πένθος στη Βενετία – Πώς έπεσε το τουριστικό από την γέφυρα Μέστρε (video)

Τραγωδία στη Βενετία: Τουριστικό λεωφορείο έπεσε από τη γέφυρα Μέστρε,

Ημέρα πένθους στη Βενετία από το τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα Μέστρε. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ξένοι τουρίστες και άλλοι 18 τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από τους οποίους νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όταν το λεωφορείο έπιασε φωτιά εν κινήσει και βγήκε από την γέφυρα.

Σύμφωνα με τη RAI, στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες της Ουκρανίας, ενώ κατά πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης τουρίστες από τη Γερμανία. Ο οδηγός ήταν Ιταλός, 40 ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δύο παιδιά. Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από γέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε. Ο οδηγός σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την γέφυρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι