Τραμπ: Δεν λέμε αντίο για πάντα

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, η ορκωμοσία του οποίου θα γίνει με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ.

Ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου μία ώρα αργότερα, στις 19.00 ώρα Ελλάδας (εκεί μεσημέρι) και κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του στην οποία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ένα μήνυμα για τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το CNN.  Πάντως δεν ανέφερε καν το όνομά του μέχρι στιγμής. Αποχαιρετώντας τους συνεργάτες του και τους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο αναχώρησε για τη Φλόριντα με την σύζυγό του λέγοντας:

 

«Είστε καταπληκτικοί άνθρωποι. Αυτή είναι μια υπέροχη, υπέροχη χώρα. Ήταν η μεγαλύτερη μου τιμή και προνόμιο να είμαι ο Πρόεδρος σας. Ήταν τέσσερα καταπληκτικά χρόνια», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο αποχαιρετισμός δεν κρατήσει πολύ» και ότι «θα επιστρέψει με κάποιον τρόπο».

Ευχήθηκε στην επόμενη διοίκηση «καλή τύχη», χωρίς να αναφέρει το όνομα του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι