Τραμπ: Μετά τα 221 “ναι” για την παραπομπή, ζητεί από τους οπαδούς του ηρεμία και “μη βία”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Με 221 κατ΄αρχήν «ναι» έναντι 203 «όχι» στην προκαταρκτική ψηφοφορία, η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή Τραμπ για τα αιματηρά επεισόδια μέσα στο Καπιτώλιο , που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς την ημέρα της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Και ενώ στην Βουλή των Αντιπροσώπων ξιφουλκούν κατά τη συζήτηση επί της παραπομπής, κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο απερχόμενος πρόεδρος εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση:

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, σας παροτρύνω ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην παρανομία και ΟΧΙ βανδαλισμούς οποιουδήποτε είδους», γράφει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ του Αμερικανούς να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση.

Τα μέτρα ασφαλείας για το φόβο νέων επεισοδίων είναι ιδιαίτερα έντονα και το Καπιτώλιο έχει γεμίσει στρατιώτες της Εθνοφρουράς. Κατά τον πρώτο γύρο της συζήτησης , αρκετοί Ρεπουμπλικανοί πήραν ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και τα επεισόδια του Καπιτωλίου, ωστόσο οι περισσότεροι τάχθηκαν εναντίον της παραπομπής του, επικαλούμενοι τόσο τον χρόνο που αυτή προτείνεται -μόλις μια εβδομάδα πριν από την λήξη της θητείας του- όσο και την ανάγκη να ανακοπεί ο διχασμός της αμερικανικής κοινωνίας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι