Τραμπ :”Μια αργή, γριά χελώνα ο FDA, να κόψει τα παιχνίδια και να σώσει ζωές”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Σε προσωπική συνωμοσία εις βάρος του έχει μετατρέψει ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την, κατά τη γνώμη του, “καθυστέρηση” στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer.  Σε tweet του αναφέρει ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είναι «μια μεγάλη, γριά, αργή χελώνα».

Ο Τραμπ έχει χρεώσει στους Δημοκρατικούς και “στους δικούς τους” ότι καθυστερούν τις θεραπείες και τα εμβόλια για να μην αυξηθεί η δημοτικότητά του και με τη σκοπιμότητα να αποδοθούν όλα στον Μπάιντεν. Τώρα στο tweet εκτός του ότι βρίζει όλο τον οργανισμό, απευθυνόμενος και  προσωπικά στον γενικό διευθυντή του FDA Στέφεν Χαν γράφει:”Δώσε ΤΩΡΑ τα αναθεματισμένα τα εμβόλια δρ. Χαν. Κοφ΄τα παιχνίδια και άρχισε να σώνεις ζωές”.

Η έγκριση του εμβολίου αναμένεται  μέσα στις επόμενες ὠρες, καθώς ο Οργανισμός Φαρμάκων πέραν των εκατοντάδων σελίδων που έπρεπε να μελετήσει και να κρίνει (από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της εταιρείας), θα έπρεπε και να ετοιμάσει τις οδηγίες προς τους γιατρούς (σε ποιους πρέπει να γίνεται το εμβόλιο, πού, τρόπο, πιθανές αντενδείξεις κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων κ.λπ.) Επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν να εμβολιασθούν, ο FDA προκειμένου να μετριάσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η έγκριση δόθηκε βιαστικά και πρόχειρα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx